mandag 15. mars 2010

Tøybleieoppdatering

Her ligger det ni ferdige bleier! De er nå tatt i bruk og fungerer stort sett veldig bra. De er altså bare sydd av to lag stoff. Resten putter jeg inni og tar ut slik at det tørkes separat (se nederste bilde).

En aldri så liten tøybleiehær oppstilt og klar til å ta fatt på en hver fiende. Vi har hatt to problemer etter at vi begynte å bruke disse. Det ene er at det plutselig blir lekkasje på magen. Tror nok det kommer noen støt som selv denne hæren har vanskelig for å takle. Men egentlig så tror jeg svakheten ligger i at innlegga ble litt korte slik at det ikke absorberer nok i toppen. Må lage lengre innlegg neste gang. Andre problemet er nettene. Brettebleiene som vi brukte før holdt jo ikke tett hele natta. Vi har hatt samme problemet med disse bleiene. Men nå har jeg funnet ut at grunnen er at ullbuksa glir ned i ryggen slik at toppen av bleia ikke har noe sperrelag. Løsningen blir nok å strikke større bukser, eller kjøpe noen ferdige. Grunnen til at vi ikke går over til papirbleier er ikke at jeg tror papirbleier er så fælt. Men nå har vi nå ennå begynt på dette tøybleieprosjektet, og det er for bra til å slutte ennå :). Innleggene under er et oppklippet bambushåndkle kjøpt på Princess.

Festbleiene med fine motiv lar vente på seg, men håper å få til noen fine bleier etter hvert.

Sånn ellers irriterer det meg veldig at bildene på bloggen ikke blir helt klare for tiden. Forstår ikke helt hva som skjer, men skal prøve å fikse det. Ny uke, nye muligheter.

8 kommentarer:

 1. Så flink du er! Og standhaftig :) Vi er på brettebleier, men har gått over til engangs på natta, rett og slett fordi det holder bedre så vi ikke nødvendigvis må opp å skifte. Grunnen til at vi ikke gir opp tøybleier riktig ennå er som dere; vi har nå engang begynt. Alt av utstyr er jo kjøpt inn, og vi må jo bruke det. Tenker vi varer helt til jeg må strikke større sperrelag... Lykke til videre :)

  SvarSlett
 2. Om du er interessert i erfaring, så brukar vi lommebleier (ferdigkjøpte, dog...) av PUL-stoff, så ein slepp sperrelag. Fungerer knirkefritt, natt som dag. Vi hadde brettebleier først, men desse nye held tettare og er nettare!

  SvarSlett
 3. Takk for tips, Hedda! Tror jeg må kjøpe inn noen sånne og bruke til nattbleier. Bra at de er litt nette også. Vel er det søtt med stor bleierumpe, men det er jo greit at lillegutt ikke blir helt ballong på midten.

  SvarSlett
 4. Så flink du er! Vi hadde store planer om å bruke tøybleier til lille K, men oppi flytting og oppussing ble det enklest med engangs, og så har vi ikke kommet i gang igjen... Kanskje jeg blir inspirert av deg til å fortsette;)

  SvarSlett
 5. Vennen, sweet at du ikkje heilt kan tella :)

  SvarSlett
 6. Hehe. Veldig fokusert på bleiestadiet. Den niende (den bortkomne sauen liksom) var visst ute på oppdrag.

  SvarSlett
 7. hei
  Brukar tøybleier og er kjempefornøgd:)
  Kan knapt hugse at det har vore lekkasje.
  Har bruka både formsydde, lommebleier og all in one, og dei 2 sistnevnte er iallefll fars favoritt!

  SvarSlett