tirsdag 18. mai 2010

17.mai-stasenI går hadde vi en flott 17.mai med bytur og besøk. 16.mai hadde vi også besøk. Kjekt når venner fra andre kanter kommer til byen! Og glade er vi for de som fortsatt bor her også! På kvelden 16.mai lagde jeg først bunnen til denne kaka  og presis kvart over ni gikk jeg inn til symaskinene og begynte å tenke på hva lillegutt skulle ha på seg på 17.mai. Målet var å få brukt den flotte, lille sølja han fikk av fadderne sine til dåpen. Jeg hadde liggende noe linstoff som jeg har fått av bestemora mi en gang. Inspirert av ei av lillegutts skjorter og bunadsskjorta mi begynte jeg å klippe stoff og sy sammen.


Det rød skjerfet er laget av et av mine gamle sjal. Tror ikke jeg har brukt det på 10 år, så da tenkte jeg det var greit å klippe i det. Brukte fleece på baksiden og festet det med borrelås bak. Bukseselene er også gjenbruk. Disse fant jeg da jeg og mamma rydda i gamle klær en sommer. Strikket var morkent og ødelagt, men med nytt bånd ble de som nye. Jeg brukte lignende seler på julebuksa. Jeg hadde egentlig planer om å sy bukse også. Men når klokka nærmet seg 10 på 17.mai og jeg akkurat var ferdig med skjorta innså jeg at jeg måtte finne en plan B som ble å bruke julebuksa. Den passet faktisk, men denne gangen som nikkers!

7 kommentarer:

 1. Så utrolig kult! Du er virkelig flink! Imponert:)Så flott han ser ut:)

  SvarSlett
 2. Så utrolig flink du er! Dette er jo bare så lekkert:-) Lillegutt er så stilig!

  SvarSlett
 3. vanvittig flott bunadskjorte! :D Så fin han var! Og nikkers hørre vel med til mange guttebunader :D
  Min gutt hadde også nikkers ,heime strikka av grand tante :)

  SvarSlett
 4. Jeg er djupt imponert!Så utrolig fint det var! Gler meg til kikke litt mer rundt på denne bloggen, for du er jammen et kreativt menneske, Marit!:) VELDIG MORO!

  Silje

  SvarSlett
 5. Wow, det ble jo bare helt fantastisk!!!:) Flinkflink!!!

  SvarSlett
 6. Oj her var det mye flott!! Legger meg til som følger!!

  SvarSlett
 7. Så mye fint du lager! Imponert over at du klarer å sy uten mønster... Skikkelig flott bunadsgutt!

  For å svare på spørsmålet ditt ang. "kurvlampeskjermen" så aner jeg ikke hvor mye garn jeg brukte! -Men jeg fikk brukt mye restegarn! Jeg vil nok tippe på noe tilsvarende 2-3 hele garnnøster...

  Ha en flott dag!

  SvarSlett