tirsdag 12. januar 2010

Dåpskjole


I helga bar vi vår kjære lille sønn til dåp. Det ble en fin dag selv om selv om lillegutt ikke var helt i humør søndag kl 11. Dåpskjolen ble ferdig lørdag kveld, og passet akkurat! Kjolen er sydd etter mønster fra Stoff og stil (dette) og stoffet er brudesateng (også fra Stoff og stil). Jeg har gjort noen små endringer i forhold til mønsteret. I halsen har jeg sydd på en liten krage. Bremmen på lua gjorde jeg litt mindre enn det den skulle være. Jeg har også brodert på bryststykket og lua. Bak på lua står initialer og dåpsdato. Tanken er at alle som døpes i kjolen skal få sin egen lue. Bare sånn for å skaffe meg litt mer arbeid. Sløyfa er festet på med trykknapper. Det gjenstår å lage et rosa bånd, sånn i tillfelle det dukker opp ei lita jente som vil døpes i kjolen.


8 kommentarer:

 1. Utrolig flink du er Marit :-). Kjekt å være på bloggen din å lese. Håper jeg snart for se gutten deres :-)

  SvarSlett
 2. Veldig fin tradisjon med egen dåpskjole.
  Fint med dato brodert på luen.
  Ha en fin kveld,
  klem Fredrikke :o)

  SvarSlett
 3. wow, veldig lekker og elegant dåpskjole :D

  SvarSlett
 4. Så utrolig flink du er! Imponert!

  SvarSlett
 5. oi så fin da!! har du sydd hele uten overlock? isåfall skled vel stoffet i maskinen

  SvarSlett
 6. Den er sydd uten overlock ja. Det gikk helt problemfritt, men hadde vel gått mye fortere med overlock. Jeg brukte overlock-sømmen på maskinen min på alle stoffbitene før jeg sydde sammen. Brudesatengen fra Stoff og stil var veldig god å sy med.

  SvarSlett
 7. Hej!
  Jag håller på att sy den samma dåpskjolen. Har du låtit den vara øppen bak? Jag ær lite osæker på hur jag ska gøra med kanterna som blir bak nær man har den øppen... jag har næmligen sytt i ett foder, men blir inte helt fint om man inte på något vis syr ihop i ryggen tror jag... ideer?

  SvarSlett