søndag 8. november 2009

Materialismens fristelser

Alt kan ikke kjøpes for penger. Men det er jo ikke til å stikke under en stol at penger kan gi en god slump glede om de brukes til de rette tingene. Symaskiner for eksempel. Se bare på de glade damene på bildet. Jeg kunne godt stilt opp i en slik reklame om de ville ha et troverdig ansikt - en som var fornøyd og glad for symaskinen sin. Da min gamle Husqvarna (type steintung og ganske koselig) gikk i stykker for et par år siden, slo jeg til og kjøpte denne maskinen (Husqvarna Emerald 183):Da jeg kjøpte den, syntes jeg det var mye penger for en symaskin. Men jeg har ikke angret! Den går som ei klokke (ei god klokke). Men så er det det der med at mye vil ha mer. Tror tofotssyka som mange båteiere lider av har mutert til en slags større/bedre symaskinssyke for syglade (når kommer vaksinen?). Jeg vil ikke bytte ut symaskinen min. Bare kjøpe et par til. En overlockmaskin som kan kutte fine kanter og sy klær i en fei, og en superduper broderimaskin som kan kobles til datamaskin. Og hvis jeg kjøper disse maskinene så må vi kanskje kjøpe oss et stort hus med plass til eget syrom også. Det koster å være kar, men det er jammen ikke så billig å være amatørsydame heller.


5 kommentarer:

 1. Kjekt å se at du har vært innom bloggen... På din blogg var det jo bare knallmye fint. Så flink du e t å sy! Skikkelig imponerende. Olav kommer til å bli veldig søt i den fine buksa! Hadde vært kjekt å sjå lille Olav en dag:-) Ska dåkke på julemessa?

  SvarSlett
 2. Jeg kjenner med sånn igjen! Det ordner seg nok en dag, tror du ikke? ;)

  SvarSlett
 3. Det er som om eg skulle ha skrive det sjølv! Har også vore i besittelse av ei gaaaammal husquarna, som stadig måtte fiksast. Så kjøpte eg emerald 183 og fekk skikkelig oppsving på syinga. No hadde det jammen vore kjekt med overlock! Aiaiai...

  SvarSlett
 4. Hallo!
  Dar e jo liv her inne :) Gøy! På min bloggroll he din blogg hengt seg fast i det innlegget kor du viste den blå bokså. Og det va jo for fira vege si. Minst. He levd i truå på at d ikkje va gang her.. Så feil kan ein ta!

  SvarSlett
 5. Utrolig morsomt innlegg!!

  Håper du setter pris på om jeg låner dette utsagnet til min syblogg? http://jegsyr.wordpress.com/

  "Det koster å være kar, men det er jammen ikke så billig å være amatørsydame heller."

  SvarSlett