fredag 5. mars 2010

Isbokstrekk

Da jeg var liten og vi var på besøk hos min mormor og morfar (som jeg kaller mor og far) fikk vi alltid servert god mat på servise med gullkant. Det gjør vi for så vidt fortsatt og det er alltid like koselig. Det er likevel noe som gjorde spesielt inntrykk da jeg var liten og det var at mormor serverte is i ferdige kuler i en stor glassbolle og brus på ei fin glassmugge. Fantastisk! Hun fikk riktignok litt pepper spesielt fra familiens mannlige innslag som mente det var viktigere at brusen skulle bevare kullsyra enn at den ble fint servert. Vel, alle kan jo ikke være velsignet med evnen til å prioritere rett (mennene altså). Føler vel ikke helt at mamma, som neste generasjon, og jeg, som generasjonen etter det igjen, har greid å følge opp når det gjelder estetisk is- og brusservering. Men i går gjorde jeg et lite forsøk på å gjøre isboksen litt finere. Jeg har sydd et trekk som passer akkurat til en 2 liter Hennig Olsens is. Det er voksduk både inni og utenpå slik at det er lett å tørke av. Tror vi må ha is i helga så vi får testet ut denne.

Ellers har jeg fått en hyggelig oppmerksomhet for å være "kreativ blogger" fra den svenske bloggeren Delmo. Det er alltid veldig gøy når folk setter pris på bloggen, så jeg takker og bukker. Jeg fikk også en oppfordring om å si 7 ting om seg selv. Dette har jeg bare halvveis gjort før. Så nå kommer fire ting til:
 1. Jeg er oppvokst i den koselige sørlandsbyen Grimstad
 2. Jeg spiller piano til eget bruk :)
 3. Da jeg gikk på skole hadde jeg ekstrajobb i lekebutikk og på bensinstasjon.
 4. Jeg syr på en Husqvarna Emarald 183 og en nyinnkjøpt Janome MyLock 644d som jeg har blitt veldig glad i.
Jeg sender denne videre til alle som har lyst til å fortelle 7 ting om seg selv! Det er så utrolig mange kreative, flinke folk der ute! TIL SLUTT EN RETTELSE: Frottèstoffet jeg linket til i forrige innlegg er ikke det stoffet jeg trodde det var. Jeg har brukt vanlig stretchlakenstoff. Stoff og stil har sluttet å selge dette metervis. Frottèstoffet de selger nå er tykt håndklestoff og det tror jeg ikke egner seg like godt til tøybleier. Så var det sagt.

Dette ble fryktelig langt. Om du har giddet å lese helt hit, så skal du også få vite at jeg ønsker deg ei GOD HELG!

7 kommentarer:

 1. Da ønsker jeg deg god helg tilbake! Jeg gadd nemlig å lese helt dit :)

  SvarSlett
 2. Super idé! Ikke bare blir isboksen SÅ mye finere å se på - man slipper også fuktige flekker på duken/bordet. *notere bak ørreten*
  Pludrehanneklem

  SvarSlett
 3. Måtte bare poppe innom og si at bloggen din var virkelig fin!! Masse fint du har laget:)
  Ha en fin helg!

  SvarSlett
 4. Stilig :D Den isboksen kjem til å piffe opp bordet den!

  SvarSlett
 5. Du verden! Det har jeg aldri tenkt på gitt.. men piffa opp isboksen det der ja!

  Morsomt det du skreiv om kor flinke og nøyne foolk va før med å gjøre ting litt finere og stasligere liksom. Haha.. snakka med mormor i jula og ho fortalte også om kor ORNTLI dei gjorde alt! Ho strikka ei stor kofte til morfar på 3 uker.. og da hadde ho 5 unger og gård og laga all mat fra bunnen av og vaska opp og vaska kle på tungvintmåten og vaska hus og sånn i tillegg!!

  Ho fortalte også at det var veldig viktig når dei hang opp klær ute på snora at alt blei hengt opp etter størrelsen. Ho måtte sette på plass ei hushjelp som ikke gjorde dette! Haha.. ho skulle sett kordan e gjør det!!

  God helg fru Edvartsen!

  SvarSlett
 6. God helg til deg og! Smart isbokstrekk. Ingen dum ide...

  SvarSlett